Velikonoční zajíc




Suroviny
300 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
200 g Hery
6 vajec
? prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaového prášku
4 lžíce horkého mléka
2 lžíce omytých a krátce namočených hrozinek
2 lžíce oloupaných nasekaných mandlí 2 celé mandle
čokoládová poleva
forma na zajíce tuk a mouka na vymazání a vysypání formy

Postup
Heru, žloutky,moučkový a vanilkový cukr našleháme do pěny. Přidáme sníh z bílků, po částech mouku s práškem do pečiva a nakonec kakao rozmíchané v mléce. Pak přidáme hrozinky a nasekané mandle. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně horké troubě. Vyklopeného a vychladlého zajíce potřeme čokoládovou polevou, místo očí dáme mandle a zajíce necháme v chladu ztuhnout.

© 2010 Radarové snímky Wetter Řecko Mallorca info@vasevelikonoce.cz